top of page

joao Victor

WhatsApp Image 2021-08-23 at 13.30.03.jpeg

Joao-Victor bij De Verandering!

Mijn naam is Joao Victor.

Ik ben geboren in Brazilië in Fortaleza. Ik was met vijf maanden al geboren en de kans was klein dat ik nog zou leven, maar gelukkig kwam het goed. Na vier maanden intensieve verzorging heb ik het ziekenhuis mogen verlaten. In de eerste jaren van mijn leven gingen mijn ouders uit elkaar. Ik leefde samen met mijn moeder bij mijn oma en de relatie met mijn biologische vader is helaas niet hersteld.

 

Rond mijn 3e/4e levensjaar verliet mijn moeder haar thuisland en vertrok naar Europa om een nieuw leven voor haar en mij op te bouwen. In de tussentijd bleef ik bij mijn oma tot mijn 8e levensjaar. In die jaren is er veel gebeurd. Ik ben seksueel misbruikt en fysiek mishandeld. Ik heb geen school gehad en ik ben nauwelijks opgevoed. Toen ik 9 jaar was haalde mijn moeder mij naar Nederland en kwam ik te wonen bij mijn stiefvader. Ik was een beschadigd kind, mijn ouders hadden moeite met mij en stuurde mij naar een internaat. Na een aantal jaren in het internaat ben ik herenigd met mijn moeder en stiefvader en gingen wij wonen in Curaçao. Na een jaar daar gewoond te hebben, trok ik in bij de moeder van mijn vader en vierde ik daar mijn 14e verjaardag.

 

In de volgende twee jaren werd ik naar de lagere school gestuurd vanwege mijn leerachterstand. In die periode kwam ik in aanraking met verkeerde vrienden en verloor ik mijzelf aan alcohol, roken en drugs. In die tijd wist ik me niet hoe ik me moest voelen. Ik voelde me verlaten en niet geliefd. Ik zocht altijd naar liefde, maar kon dat niet vinden. Al vanaf mijn 13e dacht ik soms aan zelfmoord. Ik heb alles geprobeerd om mijn leven een betere wending te geven, maar niks lukte.

 

Maar, in 2017 kwam ik in aanraking met Jezus! Ik begreep niet meteen alles van Hem, maar diep in mijn hart hoorde ik Gods stem. Op een dag was het zo duidelijk: ik hoorde een zachte stem in mijn hart die zei: ‘Ga morgen naar de kerk’. Ik schrok een beetje van Zijn stem, maar ik gehoorzaamde die stem en ging de volgende dag naar de kerk. De preek leek voor mij bedoeld! Aan het einde van de dienst werd er gevraagd of iemand zijn of haar leven aan Jezus wilde geven. Als eerste vroeg ik mij af of God Zich wel interesseerde in mijn leven. Wie zou mijn leven nou willen? Ik besloot om alles wat ik was en alles wat ik had aan Jezus te geven. Ik vond Jezus onder veel emotie en tranen. Ik stak mijn hand omhoog en liep naar voren. Daar heb ik gebeden: Ik geef mijn hart aan U Heer, ik heb berouw van mijn zonde en ik zal U vanaf vandaag dienen. Ik ervaarde dat God mij bevrijdde!

 

Mijn hele leven zocht ik naar wat ik nu gevonden had. Ik voelde mij zo gelukkig en bevrijd. Mijn schaamte, schuldgevoel en onzekerheid was compleet vervaagd. Ik voelde mij geliefd en gewild. Dat is uiteindelijk het enige waar ik mijn hele leven naar zocht. Zijn liefde maakte mijn leven weer levend! Na de eerste dienst bij De Deur had ik het gevoel gekregen van de Heer dat dit mijn plek was. Ik ben nu 21 jaar en mijn Heer heeft mij veel liefde, geduld en kansen gegeven. Hij heeft mij de mogelijkheid gegeven voor een leuke opleiding. De relatie met mijn ouders gaat nu veel beter! Mijn familie is veranderd. Zij gaan nu ook naar De Deur in Ede en mijn Heer leert mij steeds meer om rechtvaardiger te leven, en gelukkig is God genadig en geduldig, want ik ben nog langer niet perfect.

 

Ik ben bevrijd en ik weet dat God het enige en echte antwoord is voor het leven, Hij is de Levensbron. Hij is de Waarheid! Jezus houdt van jou. Zoek Hem en je zal Hem vinden! 

bottom of page