top of page

elba

WhatsApp Image 2020-07-27 at 15.38.19.jp

Óla, mijn naam is Elba.

 

Ik ben in Brazilië geboren en opgegroeid in een evangelische kerk (Assemblélia de Deus), waarbij mijn ouders mij Bijbelse principes hebben meegegeven. Sinds mijn puberteit hoorde ik over de plannen van God in mijn leven, maar op die leeftijd wilde ik dat niet horen.

 

Naarmate ik ouder werd, ervaarde ik dat Gods plan voor mijn leven steeds sterker werd. Uiteindelijk heb ik ‘ja’ tegen God gezegd en toen begon alles te veranderen. Ik begon meer over de Heer te leren, meer van Hem te ervaren en begon toen ook te begrijpen wat mijn ouders altijd tegen mij en mijn broers en zussen zeiden: 'Er is een verschil tussen wandelen en praten met God óf Hem echt kennen'. En dat verschil heb ik zeker ervaren.

 

Toen ik 23 jaar was, verhuisde ik naar Nederland. Waarom weet ik niet, maar God weet wat Hij doet. Na een tijdje ontmoette ik mensen uit De Deur Den Bosch die mij hartelijk verwelkomden. Na een aantal jaren verhuisde ik naar Ede, waarbij ik besloot om naar De Deur in Ede te gaan en God daar te dienen. Ook hier werd ik met open armen ontvangen en voelde mij meteen thuis.

 

Tijdens mijn eerste dienst ervaarde ik de kracht van de Heilige Geest. Op 30 juli 2018 heb ik mij laten dopen. Dit was een buitengewone ervaring die mijn geloof in Jezus Christus nog meer heeft versterkt. God heeft mij gezegend met geweldige broeders en zusters en een geweldig pastorsechtpaar die altijd voor mij klaarstaat.

 

Tot jou wil ik zeggen: maak je geen zorgen als je geen ouders hebt die de Heer dienen of als je nog niet besloten hebt je leven te geven aan God. Vergeet nooit: God houdt van je en heeft een plan voor je leven. Lees Jesaja 49:15-16. Geef niet op en houd het geloof vast. Gods dromen zullen nooit sterven. God zal je nooit opgeven. De Heer geeft juist om jou en begrijpt je wandel. Ik heb nog nooit zo’n grote liefde ervaren. 

 

bottom of page