top of page

andré

WhatsApp%20Image%202020-02-19%20at%2022.

Mijn naam is André.

 

Ik ben opgegroeid in een groot gereformeerd gezin. Als kind vond ik het thuis fijn en gezellig. Toch groeide ik op met angst en minderwaardigheid in mijn leven. De religie waarin ik opgroeide was gebaseerd op de uitverkiezing. Voor mij was God iemand die strafte, en als je geluk had, koos Hij je uit om Zijn kind te zijn.

 

De minderwaardigheid kreeg de overhand in mijn leven en ik werd eigenlijk zwaar depressief. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met alcohol en dacht dat dat mij vrijheid zou geven. Echter veroorzaakte mijn drankgebruik alleen maar nog meer ellende. In die periode wilde ik vluchten van alles: ik zocht hulp, maar viel steeds terug in mijn oude gewoonten.

Na een groot dieptepunt in mijn leven, kwam ik mensen tegen die mij vertelden over de liefde van Jezus én dat ik een nieuw leven kon krijgen: een wedergeboorte. Hier verlangde ik heel mijn leven naar: een nieuw leven zonder gebondenheid. Maar vanwege mijn achtergrond twijfelde ik en dacht: ik kan geen keuze voor God maken, dat moet God doen, maar tegelijkertijd wilde ik God in mijn leven.

Ondanks mijn angst, viel ik op mijn knieën en bad tot God voor vergeving van mijn zonden en nodigde Jezus uit om in mijn leven te komen. Het was een ervaring wat niet met een pen te beschrijven is! God kwam in mijn leven, gaf mij een enorme blijdschap en nam mijn twijfels weg.

Vanaf die dag sprak de Bijbel werkelijk tot mij. De woorden, die vroeger dood leken, werden levend en ècht! Misschien twijfel je ook en zit je vast in een bepaalde leerstelling. God wil je hiervan vrijzetten, als je die stap wil nemen om Hem aan te nemen in je hart. Hij wil niets liever dan jouw Vader zijn!

bottom of page