top of page

melad

IMG_1271 (1)_edited.jpg

Mijn naam is Melad.

Ik ben geboren en getogen in Irak. Ik ben katholiek opgevoed en ik leerde over Maria, Jezus en God. Ik wist dat Jezus de weg, de waarheid en het leven is en dat ik alleen via Jezus naar de hemel kon gaan (Johannes 14:6). Op mijn 16e bekeerden mijn vriendin en haar broertje zich van Islam naar Christendom, ik zag een verandering in hun leven en dat wou ik ook. We gingen actief op zoek naar een kerk en waren beland bij De Deur in Arnhem.

 

Ik bekeerde me van mijn zonde en accepteerde Jezus als mijn Redder in mijn hart. In deze periode gebeurde dingen in mijn leven waardoor ik God de schuld gaf. Ik was zeer boos, teleurgesteld en verdrietig op God en zei tegen mezelf dat God het niet verdiende dat ik Hem diende. Ik wou mijn leven leiden hoe ik het wilde zonder God en zonder verdriet. Negen jaar lang probeerde ik hard te werken aan mijn eigen doelen, maar tegelijkertijd was ik altijd depressief en had een grote leegte in mijn hart dat maar niet gevuld werd.

 

In 2019 kreeg ik een nieuwe baan en werd ik ingewerkt door een christen. Deze dame ging ook naar Evangelie Gemeente De Deur. Ze vertelde over God en een activiteit die in de kerk in Ede werd gehouden. We gingen samen daarheen en aan het einde van de avond hadden we een lang gesprek, dat leidde naar het maken van een keuze voor God. Na mijn bekering kreeg ik rust in mijn hart en was mijn verdriet weg!

 

Ik dacht dat God mij al die jaren los had gelaten, maar dat was niet zo. Elke teleurstelling in mijn leven was een zegen van God in een vermomming. God is de enige die een vloek in een zegen kan veranderen. Ik weet dat ik nu in Gods machtige armen ben, waar ik hoor te zijn en nooit meer van weg wil gaan. Deze keuze is niet alleen voor mij bedoeld maar voor iedereen.

 

We leven nu in een samenleving waar mensen geestelijke maskers dragen, aan de buitenkant lijkt het op een perfecte sociale media foto te zijn maar diep van binnen ervaren we andere dingen. Vele mensen proberen hun leegte te vullen met tijdelijk genot, maar God is niet tijdelijk! Hij leefde onder ons en kent elke emotie en gevoel die jij nu meemaakt. De Bijbel zegt in Psalmen 34 ‘’De Here is nabij de gebrokenen van hart en Hij verlost de verslagenen van geest.’’ Maak een keuze voor God en ervaar Zijn vrede, herstel, blijdschap hier op aarde en het mooiste van alles: eeuwige leven in de hemel. 

bottom of page